Селекционерът на бразилския национален отбор по футбор Мано Менензеш бе уволнен. Това съобщи директорът на местната федерация Андрес Санчес. Решението е било взето след среща между треньора и ръководството на централата днес в Сао Пауло. Санчес допълни, че президентът на футболната централа на страната Жозе Мария Марин е взел това решение, тъй като Бразилия се нуждае от нови методи на работа и ново планиране преди световното първенство през 2014 година, на което е домакин.

Новината идва малко изненадващо, само два дни след драматичното спечелване на Суперкласико. Почти от самото му назначаване на поста върху Менензеш бе оказван сериозен натиск. Напрежението и критиките се засилиха след пропуснатата олимпийска титла във футболния турнир в Лондон. Въпреки това, тогава треньорът не беше отстранен и получи нов кредит на доверие.

Спечелилият последната Световна титла за Бразилия Луис Фелипе Сколари в момента е без работа и според медиите именно той е фаворит номер 1 за поста. Санчес обаче заяви пред пресата по този въпрос, че в момента не се водят разговори с никого.
Под ръководството на Менензеш “селесао” изигра 33 мача, в които записа 21 победи, 6 равни и 6 загуби. Тези резултати обаче затвърдиха мнението, че Бразилия в момента има един от най-слабите си национални отбори за всички времена и за първи път в историята изпадна от топ 10 на ранглистата на ФИФА.