Ужасяваща вест долетя от Аржентина, където след футболен мач са убити двама привърженици на Нюелс Олд Бойс. Други двама пък са ранени. Трагедията се е разиграла в Росарио след един от ключовите мачове за шампионската титла в „Торнео Инисиал” на аржентинската Примера дивисион.

След двубоя на стадион „Марсело Алберто Биелса” в Росарио фенове на Нюелс Олд Бойс си тръгвали към Буенос Айрес с малък автобус.

Шофьорът му е влязъл в конфликт с мотоциклетист, облечен във фланелката на градския съперник Росарио Сентрал. След словесните пререкания мотоциклетистът извадил пистолет и открил огън по колата, стреляйки по хората без да му мигне окото.

Убитите запалянковци са съответно на 34 и 39 години. Освен това ранена от куршумите е 29-годишна жена и 9-годишно момиченце, които са пътували заедно със загиналите.

Двубоят между Нюелс Олд Бойс и Ланус завърши 2:2 и нито един от двата тима не спечели трофея, който отиде в Сан Лоренсо, завоювал така важната точка след 0:0 срещу Велес Сарсфийлд. Ако Ланус бе победил Нюелс Олд Бойс, щеше да триумфира с титлата.