Един от най-популярните треньори в Германия през 90-те години на ХХ век Кристоф Даум обяви, че е диагностициран с рак. 68-годишният специалист не уточни естеството на туморното заболяване.

"За съжаление трябва да се оттегля от обществения живот следващите месеци, защото бях диагностициран с рак по време на рутинни прегледи. В ръцете съм на проф. д-р Юрген Волф и неговия екип в Кьолн, които са най-добрите. Радвам се, че лечението върви добре“, написа Даум в „Инстаграм“.

Даум започва треньорската си кариера през 1986 г. в Кьолн. През 1990 г. поема Щутгарт и две години по-късно извежда швабите до шампионската титла. В периода 1996-2000 г. работи начело на Байер (Леверкузен), като е в основата на привличането на Димитър Бербатов при „аспирините“, но така и не успява да работи с българския голаджия, тъй като е уволнен заради избухнал скандал с употреба на кокаин.

Кристоф Даум е бил треньор още на Айнтрахт (Франкфурт), Аустрия (Виена), Брюж, Бешикташ, Фенербахче и Бурсаспор. За последно беше начело на националния отбор на Румъния в периода 2016-17, но беше освободен от поста след неуспешните квалификации за Мондиал 2018.

Освен шампионската титла с Щутгарт печели и Суперкупата на Германия през 1992 г. С Бешикташ става шампион и печели купата на Турция. Начело на Аустрия (Виена) постига дубъл през 2003 г. Като треньор на Фенерахче е двукратен шампион на Турция и един път печели Суперкупата на страната.