Димитър Бербатов е поредният футболист, който богаташите от Анжи (Махачкала) искат да имат в отбора си. Това твърди английското издание "Дейли Стар".

Руският клуб е готов да брои 30 милиона евро на Манчестър Юнайтед за най-добрия български футболист. Андрей Аршавин от Арсенал също е трансферна цел на амбициозния тим от Махачкала, който преди дни привлече Самуел Ето`о от Интер. Намерението на руснаците е да формират атомно нападение между камерунеца и Бербо.

Собственикът на Анжи - милиардерът Сюлейман Керимов, е готов да дава още милиони за нови попълнения. Целта на отбора е да влезе в Топ 3 в крайното класиране на руското първенство, за да може да участва в квалификациите на Шампионската лига през следващия сезон. В момента Анжи се намира на 4 точки от третия - Динамо (Москва), а до края на сезона остават 8 кръга.

Преди Ето`о в отбора от Махачкала преминаха още руският национал Юри Жирков от Челси, както и бившият съотборник на Станислав Манолев в ПСВ Айндховен и унгарски национал Балаш Джуджак. От миналия сезон в тима е и бразилската звезда Роберто Карлош.

Не се знае дали Бербо и Аршавин имат някакъв интерес да ритат в Дагестан - една от най-размирните и слабо развити провинции на днешна Русия.

Както е известно, голмайсторът на Висшата лига от миналия сезон Димитър Бербатов има договор с Манчестър Юнайтед до следващото лято. А и вчера Сър Алекс Фъргюсън за пореден пък каза, че няма намерение да продава Митко.