Медиите в Англия отразяват подобаващо отпадането на Челси от Барселона на ½-финал. Късно снощи лондончани водеха до 93-ата минута, когато Иниеста вкара изравнителния гол за 1:1 и прати каталунците на финала срещу Манчестър Юнайтед. Изданията на Острова обаче не спестяват критиките си срещу норвежкия съдия Том Хенинг Йовребо. Според мениджърът на Челси Гуус Хидинк е имало четири неотсъдени дузпи в тяхна полза за игра с ръка на Пике и Ето`о, както и за нарушения в наказателното поле срещу Дрогба и Малуда.

„Това е шибано и позорно съдийство, недопустимо е”, изригна след мача Дидие Дрогба, който доближи лицето си до това на рефера от Норвегия. Нападателят на Челси през цялото време не бе на себе си и крещеше, като с ръка сочеше Йовребо.

„Бяхме ощетени. Съдията можеше да отсъди четири дузпи в наша полза. Топката се удари в ръцете на Пике и Ето’о. Да не говорим за нарушенията срещу Дрогба и Малуда. Не е честно. Питайте хората, които назначиха този рефер дали се е справил, та той има едва 10 мача през кариерата си в Лигата”, каза Гуус Хидинк.

Десният защитник Жозе Босингва пък определи Йовребьо като истински крадец: „Не мога да опиша рефера на мача. Още се чудя дали той е съдия или крадец. Той не беше честен спрямо нас. Призовавам го никога повече да не свири футболен двубой”./БЛИЦ

Вижте видео на спорните моменти тук