Английските издания “Сън” и “Дейли Мирър” разпространиха грозния слух за Митко Бербатов, който достигна до БЛИЦ на 27 ноември. В информацията, която получихме на електронната поща се пишеше, че български мафиоти са заплашили семейството на Димитър Бербатов да отвлекат най-новата гордост на фамилията – родената наскоро Деа и исканият откуп е в размер на 1 милион лева.

Още тогава обаче написахме, че информацията е доста съмнителна поради редица причини. Въпросният текст не бе открит в нито един англоезичен сайт. Първото нещо, което привлече внимание ни бе начинът на изписване на Манчестър Юнайтед в кавички - “Manchester United”. Това е практика, която не се използва в “Сън” или останалите британски медии, където дори и прякорите на отборите рядко се изписват в кавички.

Друг привличащ вниманието акцент е откупът от един милион лева, тъй като в Англия цените обикновено се публикуват в стойността им в британски паунди и евентуално в скоби се уточнява стойността в местната валута или евро/долари. Това са и основните причини БЛИЦ да не се довери на подадената на електронната поща на агенцията информация.

В днешния си брой изданието “Дейли Мирър” пише, че гангстери са заплашили нападателя на Манчестър Юнайтед да отвлекат приятелката му Елена и новородената им дъщеричка – Деа, ако той не плати 500 хиляди паунда.

“28-годишният голмайстор бил толкова уплашен, че веднага избягал от родината си със семейството след сделка с бандата”, добавя “Дейли Мирър”.

"Мирър” разкрива още подробности около случая. Според вестника Бербатов отказал да уведоми полицията, тъй като хора от подземния свят му съобщили, че сред замесените има и хора от Министерството на Вътрешните работи на България.

Изданието дори цитира семеен приятел на Митко, който казва: “Дими все още е много притеснен за семейството си и е обещал пари на съседите, ако забележат съмнителни хора в близост до къщата./БЛИЦ