Бившият президент на Барселона Жоан Лапорта призна, че през 2006 година клубът е отказал рекордна оферта от 150 милиона евро за Лионел Меси. Предложението дошло от италианския гранд Интер, който бил готов да плати сумата от клауза в договора на аржентинеца за откупуване на правата му.

„Беше 2006 година, когато Интер направи предложението. Те бяха готови да платят клаузата за откупуване на правата в размер на 150 милиона евро”, сподели бившият бос на клуба пред „Гардиън”. Каталунците обаче устояли на изкушаващото предложение и не позволили на Меси да отиде в Серия „А”.

„Бях сигурен, че той ще е щастлив тук и ще получи своята слава. От един трансфер в Милано той щеше да има само финансова полза. Футболът на Меси и прекрасен и ефективен. Според мен Кройф, Марадона и Меси са най-добрите футболисти за всички времена.

Лионел Меси се развива в популярната академия „Ла Масия” на Барса, а през 2004 година дебютира за първия тим. Оттогава аржентинския национал е участвал в 585 мача на каталунците и е вкарал сензационните 510 гола.