Кошмарната загуба на Барселона с 2:8 от Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига може да е само началото на края на каталунския клуб, коментират в Испания след отзивите на бивши футболисти на новия треньор на Барса Роналд Куман.

Фенове започнаха да треперят и да се молят казаното за 57-годишния холандец да не е истина, защото с оглед очакваното напускане на ветераните, от Барса може да не остане нищо.

"Само за пет месеца той унищожи отбора ни. Оказа се лош треньор и още по-лош човек. Не посмя да каже на никого нищо в лицето, а когато го уволниха, не дойде да се сбогува. Единственото важно за него беше да му сервират 5 бутилки вино за вечеря", изригна настоящият играч на Бетис, а тогава (2007-08) във Валенсия Хоакин.

Легендата на "прилепите" Сантиаго Канисарес също удари по холандеца и каза, че вместо да подобри положението в тима, той е унищожил всичко.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Играхме много добре при Рафа Бенитес, но Куман дойде и съсипа всичко. Оказа се човек, с когото трудно се общува и наистина почувствах облекчение, когато си тръгна", пък обяви друг бивш играч на Валенсия Висенте Родригес.

Не само играчи на Валенсия обаче се изказаха остро за Куман. Бившият играч на Барса Жерар Деулофеу също оплю холандската легенда заради съвместния им период в английския Евертън.

"Какво да ви кажа, нямаше с какво да го запомня. Не ми даде абсолютно нищо в професионален план. Това не ми хареса и отидох в Милан", спомня си Деулофеу.