Борусия (Дортмунд) ще очаква с нетърпение завръщането на бившия си наставник Юрген Клоп начело на Ливърпул, след като двата тима се паднаха един срещу друг на 1/4-финалите в Лига Европа.

„Юрген Клоп се връща у дома си, но с Ливърпул. Това със сигурност ще е нещо специално. Ние бяхме и без това сигурни, че все някога ще се срещнем с „червените” в тази надпревара и се радваме на двата изключително атрактивни дуела с тях”, коментира босът на вестфалци Ханс-Йоахим Вацке.

„След жребиите с Порто и Тотнъм това е следващия топ отбор. Очаквани ни огромно спортно предизвикателство и се радваме за него. За нашите феновете, както и за английските и немските медии това със сигурност е мечтан жребий”, сподели пък спортният директор Михаел Цорк.

„Искаме да се мерим с най-добрите и отново се срещаме срещу топ съперник. За всички футболни фенове това е мечтан жребий. Ще се нуждаем от две представяния на топ ниво, за да продължим напред. Радваме се за двата мача на най-високо ниво”, заяви треньорът Томас Тухел.

„Няма спор, че това е специален жребий за нас. Ще се срещнем с един великолепен отбори на един страхотен стадион. Жребият е атрактивен, но и много труден”, каза капитанът на „жълто-черните” Матс Хумелс.