Германското списание “Щерн” разкри, че са заложени 5 милиона евро на скандалната контрола между България и Естония (2:2) през февруари в Анталия. Както е известно, двубоят предизвика широка дискусия и вече е разследван от ФИФА заради отсъдените четири дузпи от унгарския съдия Колош Лендиел. Изданието съобщава, че мачовете България – Естония (2:2 с четири дузпи) и Латвия – Боливия (2:1 с три дузпи), са били манипулирани, за да спечели мафия, свързана с футболните залози.

Мафиотската фирма организирала двете срещи, е била фирма - "пощенска кутия", регистрирана във Великобритания, която веднага след провеждането на мачовете е била заличена от регистъра. Залаганията само от мача България - Естония са били в размер на над пет милиона евро, а изплатените печалби са няколко пъти по-високи.

Фирмата на сингапурския гражданин от индийски произход Антъни Радж, който има съмнителна репутация, е провела преговорите с футболните съюзи на всичките четири държави за двата скандални мача и е заплатила всичко по организирането и провеждането им. Разследването показва, че Антъни Радж има връзка с Уилсън Радж, който в момента е във финландски затвор по подозрение в уреждане на мачове./БЛИЦ