Трансферът на Кристиано Роналдо в Байерн е въпрос на време. Това намекна журналистът от „Abendzeitung“ Максимилиан Кох, който e следи отблизо ситуацията в баварския гранд.

На профила си в „Туитър“ той написа: „Кристиано, Байерн”. Публикацията му придружена с пясъчен часовник, намеквайки, че трансферът е въпрос на време.

 

 

Известно е, че португалецът иска да напусне Манчестър Юнайтед и да премине в отбор, който играе в Шампионската лига. Байерн вече категорично заяви, че няма интерес към 37-годишния Роналдо, тъй като такава сделка не влиза в селекционната политика на клуба. Това беше потвърдено отново днес от спортния директор Хасан Салихамиджич.

Сега обаче баварците се нуждаят от заместник на Роберт Левандовски, който беше договорен за Барселона. Агентът на Кристиано – Жорже Мендеш, счита, че ще успее да убеди германския гранд да направи сделка за клиента му. Счита се, че Кристиано Роналдо би могъл да напусне Манчестър Юнайтед срещу 14-15 млн. евро.

В същото време стана ясно, че Байерн планира да направи трета оферта на Рен за 17-годишния нападател Матис Тел. Предишното предложение на баварците от 22 милиона евро беше отхвърлено от френския клуб. Тел обаче остана извън групата на Рен за днешната контрола, а официалната версия е, че е болен.

Матиас Тел е изразил желание да премине на „Алианц Арена“, след като от клуба е получил уверение, че ще бъде титулярен нападател на отбора.