Медиите в Гърция засипват с похвали Кирил Десподов, който премина в тима на ПАОК от Лудогорец в края на летния трансферен прозорец. Очакванията на изданията са българският национал да заема все по-ключова роля в състава на румънския треньор Разван Луческу, който засега пуска крилото като резерва.

“Както в дербито с Панатинайкос, така и в европейските мачове, Кирил Десподов се появи в игра от резервната скамейка, като Тайсон и Андрия Живкович започнаха като титуляри. За ПАОК и въобще за целия сезон това бяха два много важни двубоя. За да няма недоразумения кой е титуляр и кой е резерва, Разван Луческу говори миналия понеделник със своите играчи, обосновавайки политиката си как управлява наличния потенциал в момента. Румънският треньор похвали индивидуалното качество на играчи като Кирил Десподов, като посочи, че чрез него те могат да променят отбора генерално”, започва анализът на издание в южната ни съседка.

“Например при влизането си в мача срещу Айнтрахт (Франкфурт) Десподов показа, че има класа в краката, тъй като от неговия удар от фаул се стигна до “златния” гол на централния защитник Кулиеракис. Румънецът се грижи в тази специална ситуация да държи играчите си нащрек, знаейки колко ценен инструмент е българското крило за ПАОК, дори и от резервната скамейка. Явно е, че Десподов ще започва мачовете оттам докато достигне желаното ниво за отбора”, добавят от медията.