Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни влиза в плановете на Барселона за лятна селекция, тръби на първата си страница днес каталунският вестник El Mundo Deportivo.

Според изданието 27-годишният нападател може да заиграе на „Камп Ноу” още от следващия сезон. В материала се посочва, че английският национал е по-скоро план Б за Барса, чието основно желание е да привлече бразилския национал Неймар. Звездата на Сантос обаче многократното заяви, че няма намерение да напуска родината си преди края на Мондиал 2014. Именно това би могло да накара каталунците да насочат усилията си към Рууни. Изданието допълва, че не е изключен вариантът и двамата нападатели да бъдат привлечени.

Поредното сензационно заглавие за трансфер на Рууни разпалва още повече слуховете за евентуалната му раздяла с „червените дяволи”. Спекулациите, че английският национал ще напусне Юнайтед се появиха за първи път след 1/8-финалния реванш от Шампионската лига с Реал (Мадрид), когато Рууни беше извън състава. Преди два дни пък бившият спортен съветник в ПСЖ Мишел Мулен обяви, че нападателят има подписан предварителен договор с фаворита за титлата във френската Лига 1.

111_3.jpg