Селекционерът на националния отбор на Италия Антонио Конте още не е обявил състава на тима за предстоящите два мача – срещу България (28 март в София) и Англия (31 март в Торино), но в италианските медии се появи информация за изненади в плановете на 45-годишния специалист.
 
Според очакванията Конте ще повика трима дебютанти за европейската квалификация на „Васил Левски“. Двама от тях ще бъдат от т.нар. „ориунди“ (футболисти с италианско потекло, но родени в други държави). Това са Франко Васкес от Палермо и Едер от Сампдория. Съотборникът на Ивайло Чочев в сицилианския тим е роден в Аржентина, а нападателят на „моряците“ е от Бразилия.
 
Третият дебютант се очаква да бъде Мирко Валдифиори от Емполи. 28-годишният халф прави силен сезон в Серия „А“ и заради това попадна в плановете за селекция на Милан и Наполи. Много е вероятно в състава на италианците да попадне един тъмнокож – Анджело Огбона от Ювентус. Това може да доведе до традиционната расистка реакция от страна на българските фенове и да предизвика ново наказание на БФС. При последния ни мач с „адзурите“ на „Васил Левски“ през 2012 г. бяхме наказани заради освиркване на италианския химн. Тогава италианците пък запалиха българско знаме.
 
Счита се, че сигурно място сред избраниците на Антонио Конте ще имат вратарите Джанлуиджи Буфон (Ювентус), Салваторе Сиригу (ПСЖ) и Матия Перин (Дженоа), както и Леонардо Бонучи (Ювентус), Джорджо Киелини (Ювентус), Андреа Ранокия (Интер), Матео Дармиан (Торино), Клаудио Маркизио (Ювентус), Марко Верати (ПСЖ), Антонио Кандрева (Лацио) и Чиро Имобиле (Борусия Дортмунд).
 
Очакванията са повиквателни да получат Марко Пароло (Лацио), Алесандро Флоренци (Рома), Маноло Габиадини (Наполи) и Симоне Дзадза (Сасуоло), но „извън борда“ ще останат Андреа Бертолачи (Дженоа), Грациано Пеле (Саутхемптън), Даниеле Ругани (Емполи) и Емилиано Морети (Торино), както и вероятно Матия Дестро (Милан), Давиде Сантон (Интер), Лука Антонели (Милан) и Джакомо Бонавентура (Милан).
 
Заради контузии за момента под въпрос е участието на Андреа Бардзали (Ювентус), Даниеле де Роси (Рома) и Андреа Пирло (Ювентус). Ако те се върнат в игра в дните до мача между България и Италия, може да попаднат в списъка с извиканите от Антонио Конте.