Треньорският хаос в Палермо, където играе Ивайло Чочев, няма край. Днес Джузепе Якини е подал оставка, твърдят италианските медии, въпреки че за момента няма официално потвърждение от страна на сицилианския клуб.

Днес се появиха информации, че Якини е пред уволнение от „росанерите“ за втори път през този сезон. След това 51-годишният специалист е имал среща с президента Маурицио Дзампарини, които е поискал смяна на тактиката на игра.

Треньорът е отказал да направи такава промяна и е подал подписаната си оставка. След това е отишъл на тренировката на Палермо и е съобщил новината на играчите.

Според италианските медии новият наставник на сицилианския клуб ще се казва Давиде Балардини, който вече води отбора през този сезон и беше уволнен на 11 януари.

„Якини поиска да напусне, но аз и играчите се опитваме да го накараме да промени решението си. Не съм говорил с Балардини, искам Бепе Якини да остане. Пълни измислици са, че феновете не ме искат. 99% от сициалианците искат да остана. Само един процент от тях е против мен, но това го има във футбола по цял свят“, заяви Дзампарини.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!