След три поредни загуби във френската Лига 1 и изоставане с 11 точки от първото място и само 7 кръга до края на сезона Олимпик (Лион) окончателно отписа мераците си да се бори за титлата.

Треньорът Реми Гард призна, че отборът дори може да пропусне следващото издание на Шампионската лига, след като в момента е на четвърта позиция с 53 пункта, колкото има и третият Сент Етиен, който е с доста по-добра голова разлика.

"Не мога да не отбележа апатията, която ни бе обзела в началото на мача. Мисля, че това бе решаващо за целия ни мач, независимо, че голът падна през второто полувреме. Има нещо, което се счупи при нас и има от какво да се притесняваме. В отбора има по-малко ентусиазъм и удоволствие от играта. Не играем като колектив, а всеки се опитва сам да реши проблемите. Предстои ни много работа до края на шампионата", заяви Гард.

Президентът на клуба Жан-Мишел Олас също бе разочарован и сподели, че титлата вече няма как да бъде спечелена, но битката за място в Шампионската лига трябва да продължи.

"За първото място мисля, че няма как да говорим повече. Това, което се случва е неприятно. Не трябва да допускаме Марсилия да ни се изплъзне много надалеч. Предстоят ни големи мачове и целта е да се класираме за Шампионската лига", заяви Олас.