Футболистите на Ливърпул продължава да ги боли за изпуснатата титла във Висшата лига през миналия сезон, въпреки че през настоящия са убедителни лидери. Това призна левият защитник Анди Робъртсън.

"97 точки печелеха 95 процента от титлите през миналите години, но за съжаление точно на нас се случи да стигнем до тях в сезон, в който не беше достатъчно. Все още ни боли от това, защото не станахме шампиони в една фантастична година. Може би Шампионската лига направи болката по-лека. Като погледнем назад, този сезон беше успешен. Без Шампионската лига обаче няма как да гледаме на него по този начин и лятото щеше да бъде много, много дълго", сподели Робъртсън пред „Ливърпул Ехо“.

"Наясно сме с цената на всяка точка, защото през миналия сезон всяка една от тях, всеки победен гол в последната минута и всяка празна мрежа бяха изключително важни. В крайна сметка не спечелихме достатъчно, но преследвахме Сити до самия край", добави защитникът преди гостуването на втория Лестър тази вечер от 22:00 часа българско време.