Георги Пеев продължава да гради свой уникален рекорд в Русия с екипа на Амкар (Перм), а местните медии обърнаха специално внимание на постижението на българина. 36-годишният халф има вече 17 поредни реализирани дузпи в руската Премиер лига, след като донесе домакинската победа на Амкар над Мордовия (2:1) с точно изпълнение от бялата точка. Пеев е рекордьор още след 12-ата си поредна вкарана дузпа.

“За Георги Пеев си струва да поговорим отделно. В момента той е най-добрият дузпаджия в първенството на Русия. След като Мартин Кушев си тръгна от “Амкар” през 2010 г., той се справи с конкуренцията на Константин Василев и стана щатен изпълнител”, пише руското издание championat.com в свой материал за рекорда на българина.

„Пеев притежава всичко, което трябва да има класният дузпаджия - психологическа устойчивост, наличие на базова цел за отправяне на топката (в левия ъгъл на всякаква височина) и умение да редува очакваната от вратаря посока с други. 8 от дузпите са вкарани в левия ъгъл, 4 са в центъра и 5 в десния. Възхитителна педантичност”, допълва изданието.