В мач от 36-ия кръг на Висшата лига Манчестър Сити победи Нюкасъл с 5:0 и взе аванс от 3 точки пред преследвача Ливърпул в борбата за титлата. "Гражданите" вече имат актив от 86 точки, а "свраките" са на 13-ото място с 43.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Кевин де Бройне с добро изпълнение на пряк свободен удар в 6-ата минута прати топката близо до вратата на Мартин Дубравка, но не намери целта. Три минути по-късно Едерсон спаси отличен удар на Крис Ууд.

Жоао Кансело засече отлично центриране на Де Бройне в 16-ата минута, но отново гол не падна. 

Рахийм Стърлинг откри резултата в 19-ата минута, след като се възползва от отличен пас на Кансело и матира стража на Нюкасъл. 

Гостите вкараха топката в мрежата чрез Ууд, но гол нямаше заради засада.

Сити реализира и втори гол преди почивката, след като Лапорт се разписа в 39-ата минута, след като се добра до топката при рикошет при атака на "гражданите".

Илкай Гюндоган имаше чудесна възможност да направи резултата класически, но бранител се хвърли пожертвователно, за да не позволи на топката да влезе във вратата в 49-ата минута. Нюкасъл опита да се върне в мача с удар на Сен Максимен в 58-ата минута, но топката прелетя встрани от вратата.

"Гражданите" направиха резултата класически с гол на Родри в 61-ата минута, който се разписа с глава. Седем минути по-късно Зинченко отправи отличен удар, но Дубравка направи отлично спасяване. Калъм Уилсън пробва бдителността на Едерсон в 83-ата минута, но вратарят на Сити блесна с рефлекс.

До края на двубоя Фил Фоудън и отново Стърлинг намериха път към мрежата, за да се стигне до крайното 5:0.