Севиля победи у дома Валенсия с 2:1 в 1/8-финален мач-реванш от турнира за Купата на Испания. Първият мач помежду им бе приключил с минимален успех 1:0 за Валенсия. Така „прилепите” се класираха за 1/4-финалите с общ резултат 2:2 и повече отбелязани голове на чужд терен.

Двубоят на „Рамон Санчес Писхуан” започна с натиск на домакините и в 26-ата минута удар на Алваро Негредо срещна гредата. Последваха изстрели на Елвер Банега и Пьтр Троховски, които също не намериха целта. Отговорът на Валенсия дойде в 36-ата минута, но ударът на Роберто Солдадо бе отразен с вещина от стража на андалусци Хави Варас.

След почивката в 67-ата минута Жонас намери със страхотен извеждащ пас Роберто Солдадо, който орткри резултата за 0:1. Пет минути по-късно Севиля изравни чрез хърватския национал Иван Ракитич – 1:1. Последва отчаят домакински натиск, който даде резултат в първата минута от даденото добавено време на мача, когато Виктор Руис си вкара автогол за крайното 2:1, което обаче се оказа недостатъчно за Севиля да продължи напред.

На 1/4-финалите Валенсия ще се изправи срещу градския си съперник Леванте, елиминирал в този етап втородивизионния Алкоркон.