Бившият селекционер на националния отбор Любослав Пенев беше официално представен като треньор на втория отбор на Валенсия. На пресконференцията присъстваха директора на клубната академия Луис Висенте Матео и спортния директор на „прилепите“ Хосе Рамон Алесанко.

Договорът на Пенев с испанския клуб е до следващото лято. Негов асистент ще бъде Давид Родригес. За треньор на вратарите е избран Карлос Аройо.

„Целта е да подготвим играчи за първия отбор. Важно е да се опитаме да спечелим всички мачове, но най-важното е футболистите да бъдат готови да играят в първия отбор. Вчера говорих с треньора на първия тим Марселино. Ще му осигуря каквото му е необходимо. Диалогът помежду ни ще продължи", разкри Пенев.

„През миналия сезон отборът игра силно при Куро Торес, но в крайна сметка не успяха да се изкачат в по-горната дивизия. Надяваме се това да се случва в следващите години. Няма никакво напрежение. Работи се по селекцията. Утре стъпваме на терена и ще тренираме с наличните футболисти“, допълни бившият треньор на ЦСКА, Литекс и Ботев (Пловдив).