Валенсия се поздрави с драматична победа като гост на италианския Дженоа в мач от последния кръг на груповата фаза в Лига Европа. По този начин "прилепите" завършиха на първо място в Група "B" и се класираха за 1/16-финалите, докато генуезци отпаднаха от надпреварата.

Дженоа се нуждаеше единствено от победа, за да продължи напред, тъй като в другия мач от групата френският Лил надигра Славия (Прага) с 3:1. Валенсия финишира на върха в групата с 12 точки, Лил зае втората позиция с 10, а Дженоа остана трети със 7 точки. Чехите са последни с 3 точки.

В първата минута на добавеното време на първата част защитникът Бруно Сартор вкара страхотен гол след центриране от фаул на Хоакин. Бруно стреля с глава с гръб към вратата, топката прехвърли Скарпи и красиво влетя в мрежата на Дженоа за 1:0 за Валенсия. В 4-ата минута на добавеното време Валенсия можеше да вкара и втори гол, но Скарпи спаси опасен шут на Вийя от пряк свободен удар от границата на наказателното поле.

Второто полувреме започна с очакван натиск на Дженоа и шест минути след паузата домакините успяха да изравнят резултата. Ернан Креспо бе изведен в отлична позиция очи в очи с Моя и с не много силен, но майсторски удар го преодоля и изпрати топката в мрежата.

В 85-ата минута при една от редките си атаки през второто полувреме, гостите получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Бокети в наказателното поле на Дженоа срещу Хоакин. Давид Вия обаче не успя да уцели вратата. В петата минута на добавеното време ужасяващо изчистване на вратаря Скарпи прати топката право в краката на Вия, който преодоля стража, озова се сам на празна врата и оформи крайното 2:1 за Валенсия.

В Другия мач Лил победи у дома Славия (Прага) с 3:1 и също се класира за 1/16-финалите. Йоан Кабайе изведе домакините напред в резултата в 25-ата минута. Пет минути преди края на първото полувреме Жервиньо удвои аванса на домакините. В 56-ата минута Станислав Влъчек отбеляза почетния гол за гостите. Десет минути преди края Людовик Обраниак вкара трето попадение за французите и оформи крайния резултат./БЛИЦ