Валери Божинов бе избран за играч на мача срещу Сампдория от 11-ия кръг на Серия "А". Националът донесе успеха с 1:0 на тима си с попадение в 84-ата минута.

"Много важна победа за нас. Последните три месеца бяха тежки и този успех е за целия тим и нашите тифози. Бяхме си казали, че това е последният шанс да покажем, че не сме за Серия "Б". Успяхме и сме много доволни. Нашата цел остава да постигнем възможно най-бързо 40 точки, за да се спасим. Тази победа ще ни успокои, след както вече не сме последни", коментира Божинов.

"Не е важно кой вкарва головете. Важното е Парма да побеждава. Нормално е ние, нападателите да живеем за головете, след като това ни е работата, но сега съм щастлив за целия тим", сподели още Валери.

"Знаете, че съм импулсивен и понякога правя неща на мига. Нямам нищо против никого. Познавате ме още от Флоренция, че съм си такъв и правя неща на мига", отговори нападателят на въпрос за жестовете си след гола. Той сложи пръст на устата си, като знак за мълчание към местните журналисти./БЛИЦ