Нападателят на Партизан Валери Божинов не крие задоволството си от предстяването си с екипа на сръбския гранд. Българският футболист, който премина в тима през лятото от Тернана, има 10 гола в 19 мача за "гробарите" и е водещ реализатор на отбора.

"Доволен съм от начина, по който се развива сезонът за мен. Смятам, че мога да вкарам 13-14 гола още до края на годината", коментира нападателят.

"Мисля, че промяната ми най-вече е в главата, смених начина си на работа и на мислене. Знам, че мога да се справям добре, но осъзнах, че е нужно и нещо ново и по-различно. Настоящите резултати са доказателство, че вървя в правилната посока и всички усилия се отплащат в края", коментира българинът.

"Отчитам като грешка това, че заиграх в Серия Б на Италия. В тези отбори манталитетът е друг, реалностите са съвсем различни в сравнение със Серия А. Сгреших, че отидох да играя на по-ниско ниво, но се вслушах в лоши съвети от някои хора. Както и да е. Случилото се е случило. Сега гледам напред и се надявам да продължим напред с Партизан в Лига Европа и да стана голмайстор на отбора", каза още Божинов.

Партизан гостува утре на АЗ (Алкмаар) в мач от група "L" на Лига Европа. Сърбският гранд е с актив от 6 точки и дели второто място с немския Аугсбург. Лидер е Атлетик Билбао с 9 точки, а АЗ Алкмаар е последен с 3 точки преди последните два кръга в групата.