Бившият вече треньор на Барселона Ернесто Валверде използва официалния сайт на каталунците, за да публикува отворено писмо до феновете на отбора. Както е известно, 55-годишният специалист беше уволнен снощи, а на мястото му застана Кике Сетиен.

„Скъпи фенове на Барса,
Настъпи края на времето ми като треньор на Барселона. От самото начало това бяха много напрегнати 2,5 години. За този период преживях много радостни моменти и победи, спечелих и трофеи, но имаше трудности. Преди всичко искам да обърна внимание на отношението ми с феновете и на уважението, което получих от тях като треньор на Барселона.

Искам да благодаря на президента Хосеп Мария Бартомеу и на Борда на директорите, които ми дадоха възможност да работя начело на отбора и през цялото време ми гласуваха доверие. Освен това искам да благодаря на всички хора, с които работих в клуба заради подкрепата и отношението през тези 2,5 години, особено на тези, които бяха до мен в работата ми с отбора на клубната база и при гостуванията. Естествено, искам да благодаря на играчите за техните усилия, които ни донесоха спечелването на четири трофея. От този момент аз пожелавам успехи на на тях и на новия треньор Кике Сетиен.
Най-добри пожелания към всички
Да живее Барса и да живее Каталуня“