Бившият холандски национал Едвин ван дер Сар, който прекрати кариерата си през лятото на 2011 година и в момента е маркетингов директор в Аякс, е на път да се завърне в игра.

Според холандските медии 42-годишният бивш вратар на Ювентус, Фулъм и Манчестър Юнайтед може да бъде картотекиран в състава на Аякс за дербито срещу ПСВ Айндховен идната неделя на стадион „Филипс” от 17:30 часа българско време. Двата тима водят битка за титлата, като грандът от Амстердам е лидер с 3 точки аванс пред „филипсите” и Витес. Фейенорд също е претендент за трофея, изоставайки на 4 пункта от Аякс.

Ван Дер Сар може да помогне в тежката ситуация с вратарите в тима. Титулярът Кенет Вермеер е наказан, след като получи червен картон срещу Хераклес (4:0), а третият страж Ван Дер Харт е с контузен. Така единственият здрав вратар в Аякс е Яспер Силисен, който е втори страж след Вермеер.

Очаква се Силесен да играе титуляр срещу ПСВ Айндховен, но треньорът Франк де Бур е поканил своя стар приятел Ван Дер Сар да седне до него на резервната скамейка, защото не иска да разчита на някой юноша за важния сблъсък на „Филипс”. Другият вариант пред Де Бур е да картотекира треньора на вратарите Карло Л'Ами, който е на 47 години.