Старши треньорът на Байерн Луис ван Гаал се изказа доста негативно срещу привържениците на отбора, като ги обвини, че не са достатъчно активни в подкрепата си към футболистите. Холандският специалист нарече публиката на баварците "театрална" и я сравни с тази на два от бившите си клубове - Аякс и Барселона.

"Това определено е нещо лошо. Запалянковците ни си приличат с тези на Аякс и Барселона, които се държат на мачовете сякаш са на театрална постановка. Разбира се, в последните седмици има подобрение, но е лесно да се поддържа един отбор, когато той печели и радва с играта си. Аз обаче искам да чувстваме подкрепата на феновете дори и когато нещата не вървят добре. На "Алианц Арена" това правят много малка част от привържениците", сподели Ван Гаал на пресконференцията преди двубоя с Бохум от предпоследния кръг на Бундеслигата.

Байерн е лидер в класирането с 64 точки, с колкото е и вторият Шалке. Баварците обаче имат значително по-добра голова разлика и при победи в мачовете с Бохум и Херта, ще триумфират със сребърната салатиера. Мюнхенският гранд може дори да направи требъл, защото е на финал в турнира за Купата на Германияи в Шампионската лига./БЛИЦ