Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал отправи критики към играчите на тима и към журналистите след домакинската загуба с 0:1 от Саутхемптън. Поражението на „червените дяволи“ позволи на „светците“ да ги прескочат в класирането в битката за третото място.
 
След мача журналистите припомниха на холандеца, че до момента под негово ръководство Юнайтед е спечелил толкова точки, колкото и при Дейвид Мойс по същото време на миналия сезон.
 
„Струва ми се, че нямахте търпение да ми обявите, че съм спечелил същите точки като Дейвид Мойс“, заяви Ван Гаал, който видимо беше недоволен от сравнението.
 
„Резултатът не е приятен. Трябва да сме по-добри. Доминирахме, но не създадохме шансове. Това е задължително, когато контролираш мача. Не избрахме правилните решения в третата и четвъртата фаза“, призна холандецът.
 
„Играхме значително по-добре от Саутхемптън. Противникът беше дошъл за равен, а си тръгна с победа. Имаха късмет да вкарат гол от нищото. Това е разочароващо“, коментира Луис ван Гаал.
 
„Имаме много играчи, които се връщат след контузии. Фалкао игра в последните ни пет мача“, обяви мениджърът на Манчестър Юнайтед и призна, че Робин ван Перси ще мине на преглед в понеделник заради контузия на глезена.