Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал не се притеснява от отношението на феновете към него. Холандецът призна, че и преди се е сблъсквал с подобен проблем и няма как сега да се трогне.

„Не съм глупав човек. Аз съм интелигентен мъж и не мога да предвидя атмосферата във вторник. Надявам се да се представим на същото ниво, както срещу Дарби Каунти, но сега играем със Стоук, различен съперник. Винаги съм честен”, каза Ван Гаал.

„Не е важно дали феновете крещят по мен. Важно е да подкрепят играчите, това е най-важното. Най-трудната задача е тази на футболистите. Те трябва да постигнат резултат в този момент срещу Стоук. Няма извинения. Ако аз не съм на почит сред феновете, тогава ОК. Това не ми се случва за първи път, но аз мога да оцелея. Феновете ни подкрепяха фантастично срещу Дарби. Повече чувах феновете на Юнайтед, отколкото тези на Дарби, а ние бяхме гости. Фантастично е, че има толкова много хора, които дойдоха да гледат „скучния” Манчестър Юнайтед”.

Ван Гаал очаква нов тежък мач срещу „грънчарите”, които биха Юнайтед с 2:0 на Коледа.

„Много ми харесва как играе Стоук. Гледах ги тази седмица и бяха много добри. Мисля, че заслужаваха да продължат напред срещу Ливърпул, но не можаха. Това е футболът. Понякога губиш. Те са в добра форма и са отбор, срещу който всеки друг във Висшата лига се затруднява”, похвали холандецът следващия съперник.