Селекционерът на националния отбор на Холандия Луис ван Гаал изненадващо би отбой преди контролата с Германия.
Червендалестият специалист заяви, ме гостите са по-добрият отбор.

„Германия притежава повече качество от Холандия, но всичко зависи от това кой е по-добрият отбор. Те играят фантастичен футбол. Льов заслужава поздравления. Той залага на схемата 4-2-3-1. Сега всички отбори в Германия като Шалке и Дортмунд например играят така и се справят много добре в Шампионската лига.”, похвали съперника Ван Гаал.

„Ако искаме да сме световни шампиони, а това ни е целта, трябва да направим така, че да имаме най-добрия отбор. Не притежаваме най-добрите играчи, но трябва да работим много, за да имаме най-добрия отбор”, обяснява холандецът. Луис ще гради състава си за контролата срещу Германия без нападателя на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси, който отпада от състава на „лалетата” заради мускулна травма. Мачът между „оранжевите” и Бундестима е в сряда вечер от 21:30 часа на „Амстердам Арена”.

29-годишният Ван Перси е получил контузия в бедрото по време на победата на Юнайтед при гостуването на Астън Вила (3:2) през уикенда в мач от английската Висша лига.Нападателят има 31 гола в 71 мача с екипа на националния отбор на Холандия. За негов заместник Ван Гаал повика нападателя на Волфсбург Бас Дост, който стана голмайстор на Ередивизи през миналия сезон с екипа на Хееренвеен и през лятото бе привлечен от „вълците”.