Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е категоричен, че няма никаква причина да напуска клуба, въпреки че „червените дяволи” завършиха 0:0 с Челси в дербито от 19-ия кръг на Висшата лига и нямат победа от осем срещи насам във всички състезания. Преди срещата пред „Олд Трафорд” се продаваха тениски и шалове, призоващи холандеца да си тръгне, за да бъде назначен Жозе Моуриньо, освободен наскоро от Челси.

"Когато играчите се представят по този начин, дали според вас има причина да си тръгна? Защото според мен няма и няма да го сторя. Може би медиите много искате да се махна, но няма да се случи. Имам си договор, който трябва да изпълня", сподели Ван Гаал след равенството с Челси.

"Бъдещето ми като мениджър не е толкова интересна тема. Аз нямам влияние върху решенията на босовете, само мога да работя ежедневно с играчите и няма как да ги предам, като виждам как се борят за мен. Дори след този резултат и след тази изпусната победа феновете ни ръкопляскаха и затова не мога да кажа, че се притеснявам за бъдещето си. Е, във футбола никога не можеш да си сигурен за нищо, но аз чувствам подкрепата на феновете, играчите и директорите", допълни 64-годишният холандски специалист.