Наставникът на Байерн Луис ван Гаал се надява на победа днес срещу Интер. Финалът на Шампионската лига е от 21:45 часа на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид и ще бъде предаван директно по PRO.BG.

Холандският спец се опасява от съдийска тесла. За главен рефер на сблъсъка е назначен Хауърд Уеб, а Ван Гаал припомни, че той не е дал дузпа на ЦСКА (Москва) срещу Интер на 1/4-финалите.

"Вече 40 години работя във футбола и имам много приятели. Но това не са приятели като онези, които имам в Холандия, или като онези, които имах като дете. Работил съм с Моуриньо три години. Той беше много добър помощник-треньор, правеше чудесно анализите на съперниците ни", спомня си Ван Гаал.

Както е известно, двамата специалисти са в много добри отношения след времето, в което Моуриньо е работил като помощник на Ван Гаал в Барселона.

"Не съм очаквал обаче, че ще стане толкова добър треньор. Моуриньо направи от Интер един отбор, един тим, съставен от победители. Моята философия е да се играе офанзивен футбол, той залага на дефанзивния. Винаги съм се стремял да играем за публиката", продължи Ван Гаал.

"Барселона, Челси и Манчестър Юнайтед играят най-добрия футбол. Но понякога купата може да вдигне и по-слаб отбор. Случва се. Малките неща са най-важни. Не можеш например да влияеш на рефера. Съдията ще е най-важната променлива величина във финала днес. Отсъжданията му могат да решат мача. Помня как не даде дузпа на ЦСКА (Москва) срещу Интер", каза още треньорът на Байерн. /БЛИЦ