Треньорът на Байерн Мюнхен Луис ван Гаал засипа с похвали българския нападател Димитър Бербатов. Тази вечер Манчестър Юнайтед приема баварците в 1/4-финал-реванш в Шампионската лига след загуба с 1:2 в първия мач в Мюнхен. Бербо ще бъде титуляр заради отсъствието на контузения Уейн Рууни.

“Страх ме е от Бербатов, честно”, е заглавието на изказване на Ван Гаал пред английския таблоид “Сън”.
„Аз винаги съм харесвал Бербатов. Исках да го купя, когато бях треньор в Аякс, а той беше футболист на Байер Леверкузен”, казва холандският специалист.

„Смятам, че Бербатов е невероятен нападател, който притежава изключителни качества. Той се различава от Рууни, но не е по-слаб от него. Бербатов има нюх към гола, но в същото време притежава и прекрасно извеждащо подаване. Бербатов е суперкласа и смятам, че отсъствието на Уейн Рууни няма да се усети много на терена, тъй като той има достоен заместник в негово лице. Ние победихме Манчестър Юнайтед с Рууни в състава, така че няма значение дали той ще играе, или не. За нас не е задължително да спечелим мача, трябва ни само равенство, за да продължим, но съперникът продължава да е в ролята на фаворит”, добавя Ван Гаал.

„Юнайтед допуска много голове, но в същото време може да вкара три или повече и да продължи напред. Отборът има невероятен дух и може да обърне всеки мач”, завършва треньорът на баварците./БЛИЦ