Луис ван Гаал втрещи всички журналисти на пресконференцията вчера преди мача на Манчестър Юнайтед срещу Бърнли на „Олд Трафорд” тази вечер. Вместо да говори за предстоящия двубой, холандският специалист атакува колегата си от Уест Хям Сам Алардайс. Треньорът на „чуковете” заяви след равенството 1:1 между двата отбора в неделя, че „червените дяволи” практикуват скучен футбол с дълги подавания.
 
Ван Гаал се бе подготвил повече от добре вчера. Специалистът се бе снабдил с четири страници статистически данни, които показа на журналистите.
 
„Алардайс говори неверни неща. Явно се ядосан, след като им изравнихме в последната минута. Ние не практикуваме подобен стил. Това е невъзможно при положение че срещу Уест Хям владеехме топката в 60% от времето. Ще направя много важно уточнение - дългите ни подавания са по широчината на терена, а не по дълбочината. Подарявам ви статистиката, която нося. Може да отидете при Алардайс и да анализирате данните. Ето ви още един пример – те „(б.р. – „чуковете”) са изсипали 71,1% от пасовете си напред, а моят отбор – 49,9%”, отсече Ван Гаал.
 
Той все пак говори и за мача с Бърнли довечера. 63-годишният мениджър заяви, че няма да може да разчита на Люк Шоу заради червения картон срещу Уест Хям и на Майкъл Карик, който е контузен. Шансовете на Рафаел и Ашли Йънг да попаднат в групата пък са минимални.