Нападателят на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси открито нападна УЕФА във връзка с изгонването на Луиш Нани в мача срещу Реал Мадрид (1:2) в реванш от осминафиналите на Шампионската лига.

Според холандския национал ръководителите на европейския футбол се държат "страхливо", тъй като не искат да признаят очевидна грешка, визирайки мнението на съдийския наблюдател Пиерлуиджи Колина, дал висока оценка 8.2 на съдията Джунейт Чакър за представянето му в мача.

"Този червен картон беше изключително нечестен. Дори можеше да не му даде жълт картон и нарушение. Нани не можеше да направи нищо, играеше за топката, гледаше към нея и почти не докосна Арбелоа. Най-лошото е, че УЕФА го подкрепят. Това е страхливо поведение, не го разбирам. Защо просто не бъдат честни и не признаят: "Той не го видя”?”, коментира Ван Перси пред холандска телевизия.

"Дори от Мадрид ми казаха, че това няма как да бъде червен картон. За около час всичко изглеждаше добре, тактиката ни бе правилна. Наистина усещахме, че ще вкараме и втори гол, което да направи нещата за Реал много трудни. Но тогава рефера извади този нелеп картон. Реал никак не изглеждаше опасен в онзи момент. Сигурен съм, че щяхме да задържим преднината си. Сега сме насочени към Висшата лига", допълни нападателят, който рискува да си навлече наказание.