Шефът на съдийската комисия на УЕФА Пиерлуиджи Колина, който бе съдийски наблюдател на мача-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига между Манчестър Юнайтед и Реал (Мадрид), спечелен от „кралския клуб” с 2:1 на „Олд Трафорд”, даде отлична оценка от 8.2 и защити турския рефер Джунейт Чакър, съобщава „Ел Мундо Депортиво”.

Според Колина всички отсъждания на Чакър са били правилни по време на срещата. Италианецът смята, че турският рефер е допуснал само една грешка и тя е била след края на мача.

Ключов момент в срещата се оказа изгонването на португалския национал Луиш Нани от домакините в 56-ата минута за опасна игра при високо вдигнат крак и удар в тялото на бранителя на „белия балет” Алваро Арбелоа. Според повечето специалисти Нани е трябвало да получи най-много жълт картон и с показването му на червен такъв Чакър е сгрешил фрапантно в ущърб на „червените дяволи”.

Според бившият световноизвестен съдия Колина обаче Чакър е взел правилно решение с изгонването на португалеца. Няколко минути по-късно турският рефер остана безмълвен след откровена игра с ръка на Рафаел в собственото си наказателно поле, като Колина защити своя колега и с това му решение, а именно да остави играта да продължи.

След края на мача централният защитник на Юнайтед Рио Фърдинанд отиде при Чакър и го аплодира иронично. Според Колина единствената грешка на турския съдия в мача е била, че в този момент не е показал червен картон на Фърдинанд.