Голмайсторът на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси няма търпение да стане шампион на Англия с „червените дяволи”. 29-годишният нападател призна, че е мечтаел требъл този сезон, но след отпадането от Реал (Мадрид) на 1/8-финала в Шампионската лига ще се задоволи и с дубъл, а приоритет за него е титлата във Висшата лига.

"Целта ми бе да спечелим требъл през този сезон. Исках титлите в Англия, в Шампионската лига и за ФА Къп. Сега обаче имаме шанс само за дубъл. Смятам, че можем да спечелим титлата във Висшата лига още в мача срещу Арсенал или в този с Манчестър Сити. Всъщност няма значение точно кога ще я спечелим, единственото което ме интересува е в края на сезона да бъдем шампиони", сподели Ван Перси.

"Сър Алекс Фъргюсън бе изпратил скаут да ме наблюдава, още когато бях млад и носех екипа на Фейенорд. В онзи мач обаче аз си изкарах червен картон и скаутът бързо се прибра в Англия. Мениджърът ми припомни това при пристигането ми в Юнайтед през лятото. Аз обаче не бях готов за толкова голям трансфер тогава. Казах му, че е бил прав да не ме привлече тогава, но сега съм готов да се докажа", допълни холандският национал.