Манчестър Юнайтед победи драматично втородивизионния Ковънтри с 4:2 след изпълнение на дузпи на "Уембли" и се класира за финала на ФА Къп срещу градския съперник Манчестър Сити, който елиминира Челси в другия полуфинал. В редовното време и продълженията срещата завърши при резултат 3:3. "Червените дяволи" изтърваха три гола аванс, а в 121-ата минута и ВАР ги спаси, като не зачете гол за тима от Чемпиъншип заради засада.

В първите 15 минути отсъстваха чистите голови положения, като Манчестър Юнайтед владееше повече топката, но опитваше да намери празните пространства в защитата на своя съперник и търпеливо владееше.

В 19-а минута Маркъс Рашфорд получи великолепен пас от Каземиро, а английският нападател бе сам срещу вратаря, но ударът му с левия крак от чиста позиция не бе точен. Диого Далот получи топката на десния фланг в 23-а минута, като пусна успореден пас на голлинията, който бе завършен по превъзходен начин от Скот Мактоминей, а Брадли Колинс трябваше да се справи по-добре в тази ситуация - 1:0 за Манчестър Юнайтед.

В 40-а минута Джош Екълс изпрати късо подаване в наказателното поле, като Елис Симс овладя топката с едно докосване, но един от защитниците му я отне и изчисти. Малко след това Маркъс Рашфорд получи великолепен пас в опасна зона, като английският национал шутира в близкия ъгъл, но Брадли Колинс блесна със страхотно спасяване, избивайки в корнер.

От последвалия ъглов удар Бруно Фернандеш центрира, като намери Хари Магуайър, който се извиси високо, насочвайки неспасяем удар с глава, правейки резултата 2:0 за Манчестър Юнайтед.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

В 48-а минута Бруно Фернандеш достигна първи до отбита топка и опита да преодолее вратаря от далечно разстояние. Ударът беше приличен, но прелетя малко встрани от дясната греда. Десетина минути по-късно Бруно Фернандеш демонстрира по превъзходен начин бързината и дрибъла си, маневрирайки покрай няколко защитници и стреля от наказателното поле. Топката беше отклонена и премина покрай застиналия Брадли Колинс - 3:0 за Манчестър Юнайтед.

В 71-а минута Фабио Тавареш изпрати прецизно центриране в наказателното поле, а Елис Симс достигна до него и макар да отигра топката с коляното, като изненада Онана, който не успя да реагира, а резултатът бе намален - 1:3.

В 79-а минута Калъм О`Хеър слаломира брилянтно покрай няколко защитника и отправи удар от границата на пеналтерията, който беше отклонен след рикошет, а Онана не успя да се намеси и само изгледа как топката влиза във вратата му - 2:3.

Шест минути по-късно Виктор Торп се добра до отскочилата топка извън наказателното поле и отправи далечен шут, но стражът на Манчестър Юнайтед направи смразяващо спасяване, което предотврати сигурен гол. В третата минута на добавеното време Уан-Бисака игра с ръка в собственото наказателно поле, а главният арбитър не се поколеба да отсъди дузпа за Ковънтри. Ситуацията бе разгледана с ВАР, а решението бе потвърдено. Зад топката застана Хаджи Райт, който излъга Онана и го изпрати в грешния ъгъл, за да направи шока пълен и да изравни резултата - 3:3.

В четвъртата минута от първото продължение Бруно Фернандеш достигна до хубаво подаване на границата на наказателното поле и нанесе брилянтен удар към вратата, но нацели напречната греда.

В 107-а минута Хари Магуайър се измъкна с лекота от защитата и се озова очи в очи с вратаря, но не успя да отбележи с удара си към горния десен ъгъл, тъй като Брадли Колинс се изяви с добра реакция и последва само корнер за "червените дяволи". Десет минути по-късно „червените дяволи“ също извадиха късмет. Елис Симс овладя в наказателното поле и стреля от малък ъгъл. Топката щеше да влети в мрежата, ако не беше Онана. Със сетни усилия вратарят успя да избие в напречната греда. В 121-ата минута Ковънтри „взриви“ трибуните с четвърти гол. Хаджи Райт беше изведен по левия фланг. Той напредна и пусна към Виктор Торп, който от близко разстояние прати топката в мрежата. Голът обаче не беше зачетен заради много тънка засада. Радостта на Ковънтри беше спряна от ВАР.

При изпълненията на дузпите Каземиро първи пропусна за Манчестър Юнайтед, но след това никой от съотборниците му не сгреши от бялата точка, а Андре Онана спаси удара на Калъм О'Хеър и Бен Шийф шутира над вратата му, за да отпадне Ковънтри от надпреварата. Така "червените дяволи" се класираха за финала срещу Ман Сити на "Уембли" на 26 май.

КОВЪНТРИ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:4 след дузпи, 3:3 в редовното време и продълженията
0:1 Скот Мактоминей (23), 0:2 Хари Магуайър (45+1), 0:3 Бруно Фернандеш (59), 1:3 Елис Симс (71), 2:3 Калъм О’Хеър (79), 3:3 Хаджи Райт (90+5-д)

ПРИ ДУЗПИТЕ:
0:0 - Каземиро пропусна първата дузпа за Ман Юнайтед, пращайки топката в ръцете на вратаря
1:0 - Хаджи Райт реализира, пращайки Онана в обратния ъгъл
1:1 - Диого Далот вкара за "червените дяволи", а Брадли Колинс се хвърли в другата посока
2:1 - Виктор Торп с безкомпромисно изпълнение в горния десен ъгъл
2:2 - Кристиан Ериксен изравнява резултата с халднокръвно изпълнение от бялата точка
2:2 - Калъм О'хеър пропусна дузпата, спасена от Андре Онана
2:3 - Бруно Фернандеш дава аванс на Юнайтед, пращайки Колинс в обратния ъгъл
2:3 - Бенджамин Шийф шутира над вратата и пропусна дузпата
2:4 - Расмус Хойлунд вкара решителната дузпа и класира Ман Юнайтед за финала срещу Ман Сити

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!