Египет победи Гвинея-Бисау с 1:0 във втория им мач от група „D“ и записа първа победа в турнира за Купата на африканските нации в Камерун.

Футболистите на Гвинея-Бисау рядко атакуваха вратата на Мохамед Ел Шенауи, а „фараоните“ нямаха идея как да стигнат до гол. Все пак това се случи в 69-ата минута, когато звездата на Ливърпул Мохамед Салах бе изваден Ел Солея и с удар от движение се разписа във вратата на Жонас Мендес.

В игра като резерва за Гвинея-Бисау се появи бившият футболист на ЦСКА и Лудогорец Жоржиньо, който в момента играе за полския Висла Плоцк. Той и съотборниците му се втурнаха в атака и Мама Балде вкара красиво попадение в 87-ата минута, което не бе признато след намесата на ВАР заради нарушение в атака. Накрая Ел Шенауи отрази два опасни удара на Морето Касама.

След първата си победа „фараоните“ са втори в групата с 3 точки и в последния кръг играят срещу последния Судан, който има точка. Гвинея-Бисау също има точка и в последния кръг ще се изправи срещу класиралия се вече за 1/8-финалите тим на Нигерия.