Вече само Меси е по-добър от Меси. Това възкликна главният редактор на каталунския спортен вестник „Спорт“ в коментара си за рекордната шеста „Златна топка“ за звездата на Барселона, спечелена тази седмица. Защото на практика вече аржентинският футболен магьосник се съревновава единствено със себе си.

За милиони по света Лионел Андрес Меси Кучитини, както е пълното име на звездата, не е просто футболист, а бог, а на култа към личността му могат да завидят дори в Северна Корея. Какво обаче се крие зад успеха на играча с най-много индивидуални награди в света на футбола?

Макар и в социалните мрежи да изостава по брой почитатели от големия си претендент Кристиано Роналдо, към момента Меси е безспорният номер 1 в най-популярния спорт.

Португалецът остана с пет „Златни топки“ - най-ценното отличие в света на футбола, а според мнозина е почти невъзможно да изравни постижението на опонента си. Мнозина считаха, че Меси и Роналдо ще завършат с равенство феноменалния си спор, който водят вече над десетилетие.

„Ако го нямаше Меси, Роналдо щеше да е номер 1 всяка година. Ако го нямаше Кристиано, Меси щеше да е безспорният господар. Затова вместо да се водят спорове кой от тях е по-добър, просто трябва да се наслаждаваме на изявите им“, коментира през 2012 година легендата Йохан Кройф. Тогава той предрече, че аржентинецът „ще спечели 5, може би 6, дори 7 пъти „Златната топка“, а прогнозата му се оказа вярна.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Ако се чудите обаче кой е човекът, който най-много респектира 32-годишният Меси, отговорът е изненадващ. Казва се Матео и е само на 4 години. Средният син на аржентинеца е истински хит навсякъде, където се появи.

Например на последната церемония в Париж той така се зарадва, че баща му печели шестата си „Златна топка“, че...ухапа брат си, а след това побутваше закачливо племенника на Върджил ван Дайк – холандският защитник на „Ливърпул“, който остана на второто място със само 7 точки разлика в класирането. „Матео е истинско дяволче, понякога даже се чудя дали е мой син, признава през смях Меси. - Той следи всеки мой мач, а ако не спечелим, като се прибера вкъщи и ме чака, за да ми потърси сметка.

Много обича да ме дразни – така например като го питат от кой отбор е и казва „Ливърпул“. Друг път се радва на голове на „Реал“ (Мадрид) и ми гледа реакцията. Определено той е шефът в дома ми“, разказва звездата на „Барселона“, който има още двама синове – Тиаго и бебето Чиро. А букмейкърите вече приемат залози кой от тях ще стане футболист и ще тръгне по стъпките на именития си баща.

И ако се чудите дали е вярна приказката, че зад всеки успял мъж стои по една силна жена, отговорът е Антонела Меси. Съпругата на футболния гений е до него от...11-годишна. „Мисля, че е излишно да ми задавате въпроса дали вярвам в любовта от пръв поглед, обича да се шегува Меси за връзката си. - Тя е първата и единствената жена

в живота ми. Когато заминах да играя в Испания, ни беше трудно да поддържаме контакт, защото телефонните разговори с Аржентина бяха скъпи и не можех да си го позволя. Постепенно обаче нещата се наредиха, тя дойде при мен в Барселона и вече сме неразделни.

Водим заедно децата на училище, взимаме ги заедно, вечеряме заедно, не мога да си представя да бъда с друга жена“, разказва Меси, който не мисли да спира с децата и с Антонела вече работят за четвърто, надявайки се най-накрая да е момиче. Което пък, ако някой ден се омъжи, едва ли ще иска да се раздели с фамилията си. По обясними причини...