Велизар Димитров донесе победата на Металург Донецк с 2:1 над Ховерла в мач от 25-тия кръг на украинското първенство. Бившият футболист на ЦСКА вкара второто попадение. Звездата на Металург ознаменува своя мач №100 в местния шампионат с гол. Бившият капитан на ЦСКА започна като титуляр, а малко по-късно бе заменен, за да получи овациите от публиката.

В 57-ата минута, при резултат 1:1, Макридис намери непокрития Велизар Димитров в наказателното поле, който не остави никакви шансове на вратаря на гостите – Дмитрий Бабенко. Преди това Лопез още в 8-ата минута беше извел гостите напред в резултата. В 37-ата минута Воловик от Металург изпусна дузпа, а Морозюк изравни в 50-ата минута. Титуляри за домакините от Донецк започнаха други двама бивши футболисти на ЦСКА – Грегъри Нелсън и Жуниор Мораес. Нелсън отстъпи мястото си на екс халфа на “Левски” Зе Соарес на почивката, а Мораес беше сменен от Казарян.

След успеха Металург Донецк заема 5-о място във временното класиране на Украйна с 39 точки. Тази позиция дава право на участие в Лига Европа. Лидер е Шахтьор с 69 точки, Металист е втори с 52, трети е Динамо Киев с 50./БЛИЦ