Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че е почувствал облекчение след класирането на „топчиите” за финала в турнира ФА Къп. Те детронираха носителя на трофея от миналия сезон Уигън след дузпи. В редовното време и продълженията резултатът бе 1:1.

„Важно е, че не отпаднахме чисто психически. Можете да си представите какви щяха да са последствията, ако бяхме отпаднали. Чувствам облекчение, защото имаше голямо напрежение върху нас. Очаквах труден мач и не съм разочарован. Уигън бяха впечатляващи, добре организирани, физически много силни и спокойни, когато владееха топката. Те играха много добре и показаха каква е причината да отстранят Манчестър Сити в четвъртфиналите”, сподели Венгер след мача.

„Всичко беше срещу нас в определени периоди от мача. Трябваше да покажем характер, непримиримост и здрави нерви и го направихме заедно. Това беше най-хубавото нещо. Дори да бяхме загубили щях да кажа, че сме на психическото ниво, което очаквах и дано този успех да ни даде тласък до края на сезона”.

„Ако спечелим нашите мачове, ще завършим пред Евертън, така че за нас е важно да се фокусираме върху Висшата лига. А и освен това имаме една голяма цел в края на сезона – финалът за ФА Къп. Сега имаме период от време, в който да се концентрираме изцяло върху Висшата лига”, завърши френският специалист.