Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер нападна остро Уейн Рууни преди утрешния сблъсък с Манчестър Юнайтед. Дербито на "Емирейтс" е от 18:00 часа, а във временното класиране във Висшата лига "червените дяволи" са на второто място с 50 точки, "топчиите" са трети с 49.

Венгер явно още не е простил на Рууни за симулацията, с която спечели дузпа и тя сложи края на серията от 49 мача на Арсенал, които тогава бяха наричани "непобедимите". Това се случи през 2004 година, но Венгер си спомня и съмнителния наказателен удар, който Уейн вкара при победата на Юнайтед над "артилеристите" на "Олд Трафорд" в началото на този сезон - 2:1.

Преди пет години Сол Кембъл бе набеден от рефера Майк Райли, че е повалил Рууни, а по ирония на съдбата сега двамата ще бъдат отново един срещу друг. Ветеранът Кембъл е на път да изиграе третия си мач за седмица, след като записа само една среща в предишните шест месеца. Венгер е убеден, че Сол все още може да се справя с най-силните нападатели, но признава, че Рууни е особено опасен заради хитростта си.

"Знаете какви са нападателите. Те не са ангели, играят игра. Всъщност две игри - една срещу съперника си и една срещу правилата и рефера. Понякога преминават границата, но това е част от играта на нападателя", споделя Венгер.

"Не мога да се съглася с дузпата от 2004 година. Тогава Сол Кембъл изобщо не го докосна. Погледнете дузпата на "Олд Трафорд" този сезон. Не може да се каже със сигурност, че не е дузпа, защото Алмуния наистина посяга. Но топката излизаше, а Рууни се възползва от факта, че Алмуния вече е скочил в краката му. Има граница между това да бъдеш интелигентен и да започнеш да мамиш", казва още мениджърът на Арсенал.