Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер коментира преговорите си с Байерн относно треньорския пост в германския гранд.

„Първо – нямам агент и затова в тази история съм въвлечен аз лично и никой няма право да говори от мое име. Второ – познавам Бекенбауер, Румениге и Уил Хьонес от 40 години. Успехите на клуба са построени на изключителната им компетентност, порядъчност, внимателен подход и простота на действия“, обясни Венгер.

„Помежду си винаги сме говорили открито. И какво се случва? Името ми изведнъж се появява в медиите. В момент, когато никой от Байерн не е беше говорил с мен. Чак в сряда вечерта ми се обади Румениге. В първия момент аз нямах възможност да вдигна. След това аз му звъннах, а той беше в колата и пътуваше за мача с Олимпиакос.“

„Говорихме 4-5 минути. Къле каза, че са решили да заложат на Флик и той ще работи в предстоящите два мача – срещу гърците и срещу Борусия (Дортмунд). Попита ме дали съм заинтересувам от работа в Байерн, тъй като търсят треньор. Отговорих, че за момента нямам никакви идеи и ще ми трябва малко време, за да помисля.“

„Решихме, че другата седмица отново ще поговорим, тъй като до края на тази съм в Доха. Това е цялата истина. Искам да пожелая всичко най-добро на Байерн, тъй като клубът е в преходен период. Хьонес е ключов човек, а си тръгва. След година ще го последва и Румениге. Така бъдещето на баварците за момента е неопределено, въпреки че този клуб винаги е бил управляван много добре и внимателно“, завърши 70-годишният французин.

Първоначалните данни бяха, че Байерн е предложил договор на Венгер до края на сезона. След това се появиха информации, че баварците са се отказали от него като вариант.