Германският колос Байерн е канил за треньор френския мениджър на Арсенал Арсен Венгер на няколко пъти през последните години. Това разкри президентът на баварците Ули Хьонес преди реванша между двата тима от 1/8-финалите на Шампионската лига. Баварците спечелихс първия мач с 3:1 в Лондон, а реваншът в Мюнхен е тази сряда от 21:45 часа българско време.

„Опитвали сме се да го привлечем в Байерн няколко пъти. Дори и преди да отиде в Япония, заедно с Франц Бекенбауер отидохме до Ница. Обсъдихме с него предложението, но в края на деня той реши да замине за Япония. След това той отиде в Арсенал и през годините, когато сме търсили нов треньор, Венгер винаги е бил в сметките. Той е много сериозен човек, много силен и има много добра представа за играта“, сподели Ули Хьонес, цитиран от британския таблоид „Сън”.

„Имаше няколко момента, в които сме обсъждали името му през годините, но той винаги оставаше верен на Арсенал, което е фантастично поведение. Вярно е, искахме го в Байерн на няколко пъти“, добави босът на баварците, които от следващия сезон ще бъдат водени от бившия наставник на Барселона Хосеп Гуардиола.