Националният отбор на Чехия ще играе в последните си две квалификации за Мондиал 2014 срещу Малта и България без плеймейкъра Томаш Росицки.
 
„Арсенал ни помоли да не рискуваме здравословното състояние на Росицки. Ние ще удовлетворим желанието на Арсен Венгер. Затова повикахме в националния Боржек Дочкал от Спарта (Прага)“, заяви временният селекционер на Чехия Йозеф Пешице.
 
33-годишният Росицки беше заменен заради контузия на прасеца при загубата с 1:2 от Италия на 10 септември в Торино. Той обаче се възстанови и игра срещу Наполи в Шампионската лига през миналата седмица и срещу Уест Бромич в неделя.
 
„Томаш не е напълно възстановен, въпреки че е ирал. Арсен Венгер ми се обади и в националния отбор решихме да не използваме Росицки в квалификациите,“ допълни Пешице.
 
Отсъствието на Росицки е добра новина за българския национален отбор и селекционера Любослав Пенев. „Лъвовете“ приемат Чехия на 15 октомври в последната си квалификация за Мондиал 2014. Двубоят може да се окаже решителен за участието на един от двата отбора в плейофите. В момента България води с 4 точки на Чехия.