Арсенал ще играе пределно атакуващо в реванша срещу Барселона за осминафиналите на Шампионската лига. За това загатна мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер. Наставникът призна, че шансовете на неговия отбор да продължи напред са минимални, но самият той е пределно мотивиран в работата си и клубът ще търси победа. Каталунците имат комфортен аванс, след като спечелиха с 2:0 първия мач в Лондон.

"Ние сме в позиция, в която няма нужда да смятаме. Знаем, че трябва да нападаме и да вкарваме голове, сподели Венгер. - Подходът ни в първия мач не беше грешен, но загубихме баланса си и бяхме наказани. Печелили сме навсякъде в Европа освен на "Камп Ноу". Играчите са готови за силно представяне."

"Магьосниците от Барселона ще изискват добро представяне в защита от наша страна", заяви той относно нападението на каталунците, представено от Меси, Суарес и Неймар.

"Минахме през разочароващ период и е важно да останем спокойни и силни. Ако изиграем добър мач утре, това ще ни помогне за остатъка от сезона. Борим се за трофеи, но в момента не сме фаворити да постигнем това през този сезон. Независимо колко е голямо предизвикателството, първенството е доста отворено, независимо от това, което хората мислят, а в Шампионската лига имаме много малки шансове", сподели френският специалист, който отговори и на спекулациите за бъдещето си, публикувани в "Дейли Мейл":

"По-мотивиран съм от деня, в който пристигнах. Не поставям под съмнение моята отдаденост на Арсенал, Тя е 100%. Отделям повече време на клуба, отколкото в началото на кариерата ми тук", категоричен бе французинът, попитан за последните слаби резултати на отбора.