Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер направи доста оптимистично изказване на пресконференцията преди реванша с Байерн от осминафиналите на Шампионската лига. В първия мач в Лондон баварците победиха с 3:1 и вече с единя крак са в следващия кръг.

“В последните 9 години играхме с Барселона три пъти, с Милан веднъж, с Байерн веднъж. Байерн е един от по-добрите отбори в Европа. Това е отбор с повече сигурност от миналата година. Фактът, че те доминират техния шампионат им дава харизма. След като сме играли с всички големи отбори мога да кажа, че никой не доближава качеството на Барселона. Това е трудна задача, но мисля, че не е невъзможно. Единственият начин да го направим е да го вярваме наистина, заяви Венгер. - Уверен съм, че ние ще сме напълно готови. Всичко е възможно. Имам огромна вяра в качествата на моите играчи. Ако открием голям мач и голяма победа ще видите различно животно.”
 
Той обясни защо смята, че “топчите” имат шансове в Мюнхен. “Имаме голям опит в Шампионската лига и сме печелили навсякъде в Европа. Имаме правото да вярваме. Това е истински турнирен мач, а в турнирните мачове излизаш и се концентрираш върху себе си. Даваме почивка на Войчех Шчесни, той игра много мачове от началото на сезона. Психически, усещам, че това му се отрази. Относно Джак Уилшър, първоначалните прогнози са за три или четири седмици да бъде извън игра.”