Вердер (Бремен) е най-слабият тим в германската Бундеслига до момента за календарната 2012 година. След седем изиграни кръга от началото на юбилейния 50-и сезон “бременските музиканти” отбелязват спад, вместо напредък.

112_1.jpgВоденият от Томас Шааф тим започна добре, но след домакинството срещу Щутгарт (2:2) се срина. Най-слабият мач на Вердер този сезон безспорно е загубата при гостуването на кандидата за изпадане Аугсбург (1:3) в изминалия седми кръг.

Колко разочароващо играе Вердер го доказват цифрите. Във временното класиране за календарната 2012 година “бременските музиканти” имат спечелени само 20 точки от 24 мача и заемат последното място и при това с голяма разлика от предпоследния Хофенхайм, който има 26 пункта.

Дори аутсайдери като Фрайбург и Аугсбург се представят по-успешно от предполагаемия кандидат за евроквота. Навсякъде такъв баланс би се свързал с евентуална смяна на треньора, но не и в Бремен, където продължават да разчитат на Томас Шааф, който е начало на отбора от 1999 година насам.

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА