Вердер (Бремен) надигра с 4:2 Волфсбург като гост в мач от седмия кръг на германската Първа Бундеслига. Двата тима си размениха по един гол през първата част, но през втората част гостите вдигнаха оборотите и в рамките на 20 минути вкараха три гола, с които решиха изхода на срещата.

До днес двата отбора бяха съседи в класирането, а след успеха си Вердер е на 8-о място с 11 точки. Домакините от Волфсбург са на 13-а позиция със 7. На върха с по 17 са Байерн (Мюнхен) и РБ Лайпциг.

Мичел Вайзер вкара един гол и подаде за още един, а Марвин Дукш, бе точен веднъж и изработи други две попадения. Волфсбург пък все още чака първата си домакинска победа, а в следващия кръг ще бъде без двама от футболистите си. Патрик Вимер беше отстранен днес с червен картон в 68-мата минута, а Максимилиан Арнолд натрупа жълти.

Домакините откриха резултата в 19-тата минута чрез Тиаго Томас, но в петата минута на добавеното време Мичел Вайзер изравни от воле. Феликс Агу в 52-ата, Марвин Дукш в 67-ата и Марко Грюл в 72-ата минути реализираха три поредни попадения за бременци. Вече с десет души, домакините оформиха крайния резултат чрез левия защитник Йоаким Меле.

В другия мач от кръга, игран днес, Унион (Берлин) надигра с 2:0 като гост Холщайн Кийл. Альоша Кемлайн откри за гостите в 18-тата минута, а минута преди края Том Роте "подпечата" трите точки на берлинчани, които са пети в класирането с 14 точки. Холщайн Кийл е 17-и с 2 и продължава да чака първата си победа от началото на сезона в германския шампионат.